Domov
Nazaj
Natisni
Pošlji nam e-mail
Kolofon
SLO
ITA
Domov
iskalnik
iskalnik po katalogu





MARVINGRAD gradbeništvo in trgovina d.o.o.
Vodovodna pot 17, Kromberk
5000 Nova Gorica

davčna št. SI69090424

+386-5-3309050
emailinfo@marvingrad.si


Urnik:

pon-pet: 8:00 do 17:00
sobota:  zaprto
nedelja: zaprto
granit
sodi med magmatske kamnine, ki nastajajo s kristaljenjem silikatne taline. Je najbolj razširjena kamnina iz podskupine globočnin, to je kamnin, ki so se strdile globoko v zemeljski skorji. Granit je popolnoma skristaljena kamnina sive ali rožnate barve in zrnate sestave. V njej opazimo zrna kremena, kalijevega glinenca, kislih plagioklazov in biotita.
Granit se uporablja za notranje in zunanje talne obloge, stopnišča, pulte, mize, kamine, okenske police, fasade … Je zelo trda in trdna kamnina, zato je še posebno primeren za oblaganje prometne površine, ter zelo odporen proti statičnim in mehanskim obremenitvam. Z različno površinsko obdelavo granita dosežemo raznolikost uporabe. Uporabljamo  ga za oblaganje zunanjih in notranjih talnih in zidnih površin. Na voljo so različne velikosti in razne debeline. Pri stopnicah in okenskih policah se uporablja debelina od 2 cm dalje.  Kombinacija istega kamna v različni površinski obdelavi izpade zelo moderno. Površina je lahko polirana, strojno praskana, štokana, peskana ali žgana.
Granit je zaradi svoje sestave zdaleč najpogostejši in tehnično tudi najpomembnejši kamen. Zaradi svoje strukture in barvne raznolikosti, svoje trdote (trdnosti) in pa časovne obstojnosti, je primeren za notranje in zunanje površine, torej povsod tam, kjer so mehanske in vremenske obremenitve najhujše. Granit je magmatska kamnina, torej vulkanskega izvora, ki vsebuje prek 70% kremena (SiO2) in glinenec (alumosilikati). Granit je zelo trd in kot steklast material tudi kemijsko zelo obstojen.Granit je naraven material, zato so možna tudi odstopanja v strukturi in barvi. Nekaj najbolj značilnih in pogosto uporabljenih granitov; impala, multicolor, paradisso, verde maritaka, verde olive, belfast, ros beta, rosa porinho, zimbabve, emerald perl, vizag blue, baltic brown, kashmir white, africa red,...
Zaradi primesi je različnih barv. Vse te lastnosti omogočajo široko uporabo v gradbeništvu, kjer se uporablja kot gradbeni in okrasni kamen. V Sloveniji je zelo znan pohorski granit.

Šifra: absolute black
Vrsta obdelave:
izdelek
Šifra: gra
Vrsta obdelave:
polirano - brušeno, polsvetleče, izdelek
Šifra: 3 primeri
Vrsta obdelave:
Šifra: grko
Vrsta obdelave:
polirano - brušeno, polsvetleče, rezano, izdelek, sekano
Šifra: GMAN15007
Vrsta obdelave:
naravno klana, sekano
Šifra: gkr
Vrsta obdelave:
antico, izdelek
Šifra: gk
Vrsta obdelave:
izdelek
Šifra: kocke
Vrsta obdelave:
Šifra: rob 01
Vrsta obdelave:
izdelek, sekano
Šifra:
Vrsta obdelave: