Domov
Nazaj
Natisni
Pošlji nam e-mail
Kolofon
SLO
ITA
Domov
iskalnik
iskalnik po katalogu





MARVINGRAD gradbeništvo in trgovina d.o.o.
Vodovodna pot 17, Kromberk
5000 Nova Gorica

davčna št. SI69090424

+386-5-3309050
emailinfo@marvingrad.si


Urnik:

pon-pet: 8:00 do 17:00
sobota:  zaprto
nedelja: zaprto
Himalajska sol
Himalajska sol je bogata z elektroliti
V Himalaji, pod samo streho sveta, so globoko pod zemljo rudniki soli, ki jo je pred milijoni let iz prvotnih oceanov izsušilo Sonce. Himalajska sol je med najstarejšimi živili, ki se ga onesnaženost še ni dotaknila. V sebi združuje 84 različnih mineralov, ki sodelujejo pri več kot 1.000.000 metabolnih procesih v našem telesu. Bogata je z elektroliti, ki v našem telesu vzdržujejo primerno in konstantno razmerje vseh elementov, ki nas gradijo. Posledično so nujni za delovanje vseh naših celic in organov.

Pomembno vlogo igrajo tudi v živčnem in mišičnem sistemu, saj omogočajo prenos električnih signalov po telesu. Elektroliti so npr. kalij, kalcij, natrij, kloridi, bikarbonati,… Še en pomemben mineral v himalajski soli je železo, ki ji tudi daje njeno tipično barvo – večja kot je vsebnost tega elementa, bolj je sol rožnata.
Za vsak najmanjši proces v našem telesu je potrebna sol oziroma njena ionizirana oblika elementov. Brez natrija in kalija npr. ne bi mogli misliti in niti delovati, saj uravnavata primerno električno napetost na membranah celic, to pa je pogoj za prenašanje živčnih dražljajev, ki se nato spremenijo v naše misli in dejanja.
kategorije